Blast from the past

Efter en några dagars bloggtystnad så är det dags att hoppa upp på hästen igen.

Vad gav helgen då?
Jo ytterligare ett bevis på att Tottenham håller på att kasta bort möjligheten till en ny Champions League-plats. Att Manchester United alltid är Manchester United med ett sent segermål. Att Arsenal åter tappade poäng och att det är målvaktsfrågan som hanmnar i fokus än en gång. Måste dock säga att det är imponerande att Arsenal utmanar ManU om guldet trots en kanske inte jätteimponerande säsong. Vi har ett Chelsea som helt klart är på väg uppåt igen och vi har också ett City, som enligt mig, inte spelar någon imponerande fotboll.

I botten tog West Brom, Wolves och West Ham viktiga poäng och nu när slutet av säsongen börjar närma sig så är varje poäng oerhört viktig, jag tror och hoppas att West Ham kommer att klara sig kvar.

Ska försöka ge mig på ett tipp av hur toppen kommer se ut efter säsongen är färdigspelad. Snacket på facebook har pekat på att det kan vara intressant för tillfället. Första ska jag tippa hur jag hoppas det kommer se ut men som ända kan vara realistiskt:

 1. Manchester United – De är ett tyngre lag än vad Arsenal är och jag tror det kommer avgöra i längden. Det som kan vara till deras nackdel är deras oerhörda problem med skador och avstängningar på backplatserna.
 2. Arsenal – Sanningen är att jag faktiskt skulle unna Arsenal att vinna ligan den här säsongen. Jag gillar deras sätt att spela fotboll på. Anledningen till att jag inte unnar dom att göra det stavas Fredrik Nilsson, min vän vars objektivitet och ödmjukhet skadas av Arsenals framgångar, och det är jag som får lida för det.
 3. Chelsea – Också ett oerhört tungt lag, likt ManU, som dock har gått lite knackigt men som nu är tillbaka. De skulle kunna utmana om andra-platsen men jag tror att Arsenal är för stabila. Dessutom tror jag Chelsea lider av att Torres får chans på chans att bevisa att den halva miljarden var lite i överkant.
 4. Tottenham – De har allt i egna händer. Jag vet ju att jag kommer bli besviken, som vanligt, i slutändan. Dock har mentaliteten i klubben förändrats i och med Redknapps amatörpsykologiska sida visat sig vara fullt duglig. I april möter vi Arsenal, Chelsea och Real Madrid…svettigt minst sagt..
 5. Liverpool – Skulle inte Spurs gå till CL så vill jag se Liverpool där. Ett sympatiskt lag och som nu också har den minst sagt härlige Luis Suarez. Tror dessutom att Dirk Kuyt är nöjd med tanke på att denne holländare numer kan sno mål från uruguayanen.
 6. Abu Dhabi United Group (Man City) – Jag hoppas av hela mitt hjärta att City missar både CL och Europa League. Det hade varit ett kvitto att det krävs mer än oljemiljarder för att skapa framgång.

Jag tror dock inte att det kommer sluta som ovanstående hjärtetips utan jag tror det kommer att se ut såhär:

1.Man U
2.Arsenal
3. Chelsea
4. Man City
5. Tottenham/Liverpool
6.Tottenham/ Liverpool

Jag är uppriktigt orolig för att CL-fokuseringen gör att ligasatsningen skadas för Tottenham men jag vill samtidigt inte att man slänger bort Champions League-satsningen. Det finns många Tottenhamsupportrar som tycker att Tottenham inte borde satsa på CL utan istället lägga all kraft på ligan för att ta sig till mästarcupen igen. Det vore väldigt dumt enligt mig. Bara för att man satsar helhjärtat på ligan så är det itne en garanti för att det blir Cl igen nästa år? Tänk om man kastat bort den årets chans och samtidigt missa nästa säsongs europaspel. Dumdristigt resonemang. Ne jag hoppas att Harry ” the wheeler-deeler” kan utföra ett nytt stordåd.
För er som tycker att Harry är en ”osmart” manager och en dålig affärsman, läs den här artikeln: http://backpagefootball.com/premier-league/harry-redknapps-transfer-history-1984-to-2011-the-best-record-in-football/

 

Slutligen , för ser som älskar Nicklas Bendtners totala avsaknad av självinsikt, läs det här:
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1268407/Nicklas-Bendtner-Am-I-best-strikers-world-Yes-Ill-prove-season.html

Dansken gillar pilsner såklart

//Snyggen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Blast from the past

 1. Nori skriver:

  Det var lääängesen din kompis ödmjukhet skadades med andra ord- Tycker att det är dags igen.
  Även om jag håller med dig om Abu Dhabi United Group…. så e det ändå kul att det är fler lag som teoretiskt utmanar om titeln. Tror det kommer ta ett tag i för sig innan de verkligen vinner.

  Over & out // Nori

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« Tillbaka till textkommentarer